‘ Ik rouw van jou’

Bijeenkomst ‘ Ik rouw van jouw”

vandevenuitvaarten organiseert af en toe een bijeenkomst. Dit keer nodigen we Jolien van der Kooi uit.
Met de nodige kennis maar ook zeker enthousiasme en lichtheid nodigt Jolien je uit tot gesprek over alle aspecten van rouw en wat je kunt doen (en vooral ook níet moet doen…) als iemand in jouw buurt rouwt.  Ze spreekt over stilstaan én over verder gaan zonder die ander.

Waarom en voor wie?

  • Als rouwende voel jij alleen hoe jij rouw beleeft en deze moeizaam verweeft in je dagelijkse leven. Er zijn veel herkenbare situaties die je ondergaat vanuit die eigen individuele beleving.  Dat kan alleen op jouw unieke manier,  hoewel er wel universele kenmerken in rouw te benoemen zijn.
  • Als naaste wil je een rouwende graag helpen in een intense periode tijdens diens leven. Je wil iets doen ( of laten ) waarin een rouwende herkenning,  erkenning en steun in ondervindt
  • Omdat het jou als naaste helpt in lastige situaties en misschien onhandige versprekingen voorkomt. (…de ‘foute’ opmerkingen…)
  • Als je jezelf inzet als professional of vrijwilliger in rouwbegeleiding is dit een bijenkomst waar je iets kan halen, maar ook kan inbrengen.

 

Kosten en reserveren

Bijdrage voor deelname bedraagt €10,- per persoon. Zie www.vandevenuitvaarten.nl voor aanmelding.

Over Jolien

Jolien van der Kooij (’58) is sinds 1999 werkzaam in de uitvaartbranche als uitvaartbegeleider, docent,  schrijver en adviseur.  Ook werkte ze 12 jaar als vrijwilliger in een hospice.  In haar werk maakt ze rouwenden mee en mensen die hen bijstaan.  Maar ook zelf nam ze afscheid van haar ouders, zus,  vele vrienden en een paar jaar geleden van haar man.  Het maakt haar tot een ervaringsdeskundige.  Jolien: “Professioneel wist ik veel over rouw,  en zeker niet alleen vanuit de boeken.  Maar rouw zelf ervaren is een intens proces,  je kunt niet anders dan het ondergaan en aangaan.  Vooral dat laatste vind ik belangrijk.”

Op zondag 7 oktober 2018  ’t Witven te Veldhoven 14.00 uur

Aanmelden per mail:  stef@vandevenuitvaarten.nl of telefoon : 06 213 402 64

vergoeding deelname 10 euro pp,  te betalen bij aankomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *